Hum?

In een tijd waarin massaproductie hoogtij viert, hebben vrij weinig producten echte ambachtelijke waarde. Alles is een eenheidsworst geworden waardoor je nauwelijks meer stil staat bij de schoonheid van een product. Onderscheid en duurzaamheid zijn daarin ondergeschikt geraakt. Volgens de bedrijven die deze massaproductie hanteren maakt het toch helemaal niet uit hoe lang jij plezier hebt van je aankoop en zien ze het liefst terugkomen om opnieuw een product te kopen.

Hum wil hierin een alternatief bieden. Het bedrijf werd in 2014 opgericht door Michiel Huijse. Nadat hij afstudeerde aan de Technische Universiteit Delft als industrieel ontwerper is hij direct begonnen met het opzetten van Hum om een platform te bieden voor zijn ideeën. Een belangrijk aspect voor zijn producten is dat zowel design als functionaliteit goed op elkaar aansluiten. Zo zijn de producten van Hum niet alleen kwalitatief hoogstaand maar zijn origineel in zijn soort. Allen worden met zorg in Nederland gemaakt zodat u verzekerd bent van een product dat lang mee gaat en u ook trots kunt zijn op een stukje Nederlandse ambacht.

Op dit moment is het paradepaardje van Hum de BoomBox. Deze houten ghettoblaster brengt het klassieke design van de houten hifi meubels uit de jaren ’60 terug en vernieuwt deze met de functionaliteit van vandaag de dag. Dit door niet te kiezen voor een cd-speler of tapedeck maar voor de digitale compactheid via een mini jack-aansluiting voor de telefoon of mp3-speler. Dankzij gecertificeerd hout, kwalitatief hoogwaardige speakers met basreflexbuizen, een krachtige lithium-ion-accu en een relatief licht gewicht werden nooit eerder duurzaamheid, kwaliteit van geluid en draagbaarheid zo verenigd als in de BoomBox. En dat perfectionistische kenmerkt Hum als geen ander.